Open Call-makers bekend

VIJF ARNHEMSE MAKERS AAN DE SLAG VOOR STATE OF FASHION 2024

Woensdagavond, 21 februari, werd in Studio Verheyden in Arnhem bekendgemaakt welke vijf, aan Arnhem gerelateerde makers, zijn geselecteerd vanuit de Open Call van State of Fashion en FDFA. Hankyul Jeong samen met HongKai Li en Jiwoo Lee, Raven (Gerbrand Bos & Wandana Biekram), Batuhan Demir samen met Ülkühan Akgül, Sophie Roumans en Bas Kosters zullen met nieuw werk reflecteren op de thematiek van deze biënnale. Speciaal voor dit onderdeel wordt er een expositie ingericht in Rozet Arnhem die gratis te zien zal zijn van 17 mei t/m 30 juni 2024.

“Nog niet eerder kregen we voor de Open Calls van FDFA zoveel, en inhoudelijk goede, inzendingen. We zijn heel enthousiast over de diversiteit en veelzijdigheid van mode die de vijf geselecteerde inzendingen gaan laten zien.” Sebastiaan Kramer, Creatief Directeur FDFA

Open Call

Vanaf oktober 2023 konden aan Arnhem gerelateerde makers zich aanmelden voor de Open Call. Er werd gevraagd naar een plan waarin makers hun idee voor een installatie/presentatie/performance rondom de thematiek van de biënnale beschreven. De selectiecommissie, bestaande uit de Mode Partners 025, ArtEZ, Rijn IJssel, Rozet en de curatoren en organisatie van State of Fashion 2024 en FDFA, heeft zich de afgelopen weken gebogen over de 24 aanmeldingen.